foom
„Заробената држава’’ во Северна Македонија – судство, обвинителство, полиција
01/04/2019
eu
Мониторинг и зајакнување на капацитетите на институциите во борбата против организираниот криминал и корупција
28/12/2018
ПЕРИОД НА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА
04.2019 - 12.2019
МЕСТО НА ДЕЛУВАЊЕ
Национално

Поддршка на имплементацијата на Националната стратегија за реформа на правосудниот сектор 2017-2022

Коалиција „Сите за правично судење“ го спроведe проектот „Поддршка на имплементацијата на Националната стратегија за реформа на правосудниот сектор 2017-2022 (модул судски мониторинг)“ во во партнерство со Мисијата на ОБСЕ во Скопје. Реализацијата се базира на мониторинг на кривични предмети што се водат по новиот Закон за кривична постапка од областа на организиран криминал и корупција и од областа на семејно и родово базирано насилство. Главна активност на проектот е мониторинг на судски постапки, од кое што теренско истражување изготвена е финална анализа. Финалната анализа беше јавно презентирана на завршна конференција.

Поддршка на имплементацијата на Националната стратегија за реформа на правосудниот сектор 2017-2022
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more