osce
Зајакнување на владеењето на правото и човековите права во Северна Македонија II
01/04/2022
ПЕРИОД НА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА
03.2023 - 12.2023
МЕСТО НА ДЕЛУВАЊЕ
Локално
ИЗДАНИЕ
-

Зајакнување на владеењето на правото и човековите права во Северна Македонија III

Коалиција „Сите за правично судење“ со финансиска поддршка на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, имплементира проект кој што ја унапредува транспарентноста на Основниот кривичен суд во Скопје преку анонимизација и објава на судски одлуки. Во рамки на проектот се ангажирани 5 искусни правници како анонимизирачи на судски одлуки кои во период од 9 месеци ќе анонимизираат најмалку 1500 судски одлуки. Судските одлуки кои ќе бидат анонимизирани ќе бидат јавно објавени на веб страната на судот.

Зајакнување на владеењето на правото и човековите права во Северна Македонија III
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more