[googlemaps https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d1990.0549938529887!2d21.428565697555964!3d41.99323095396087!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x0000000000000000%3A0xd367872aff144897!2sCoalition+%22All+For+Fair+Trials%22!5e1!3m2!1sen!2s!4v1458579753963&w=600&h=450]
Home / Event / ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА

ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА

Dec
15

„ Набљудување на судски предмети од областа на организираниот криминал и корупција според новиот Закон за кривичната постапка “
и
„Зајакнување на независноста, транспарентноста и ефикасноста на кривичното право преку стручно следење судења“

Коалицијата на здруженија на граѓани “Сите за правично судење” ве поканува на завршна конференција што ќе се одржи на ден 15.12.2016 година (четврток) во Скопје, хотел Холидеј Ин, со почеток во 10.00 часот. Завршната конференција има за цел да ја презентира анализата во рамките на проектот “Набљудување на судски предмети од областа на организираниот криминал и корупција според новиот Закон за кривичната постапка” како и претставување на податоците од проектот „Зајакнување на независноста, транспарентноста и ефикасноста на кривичното право преку стручно следење судења“

АГЕНДА НА НАСТАНОТ

10:00 – 10:30 Регистрација на учесниците
10:30 – 11:00 Воведни обраќања
                            д-р Мирјана Иванова Бојаџиевска, Претседателка на Коалицијата “Сите за правично судење”
                            Претставник на мисијата на ОБСЕ во Скопје
                            Претставник на Амбасадата на Соединетите Американски Држави во Скопје
11:00 – 11:20 Презентација на анализа анализата во рамките на проектот “Набљудување на судски предмети од областа на организираниот криминал и корупција според новиот Закон за кривичната постапка” ,- м-р Александра Богдановска, Извршна директорка на Коалиција Сите за правично судење
11:20 – 11:45 Дискусија
11:45 – 12:15 Кафе пауза
12:15 – 12:45 Презентација на податоци од проектот „Зајакнување на независноста, транспарентноста и ефикасноста на кривичното право преку стручно следење судења“ – адвокатка Натали Петровска и д-р Бобан Мисовски
12:45 – 13:00 Дискусија
13:00 – 13:10 Завршни согледувања
13:10 – 14:00 Коктел
Модератор: Огнен Јанески, новинар
На конференцијата ќе биде обезбеден превод на македонски, англиски и албански јазик

За да учествувате на конференцијата ве молиме да се регистрирате на dmitkovski@all4fairtrials.org.mk

Top