[googlemaps https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d1990.0549938529887!2d21.428565697555964!3d41.99323095396087!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x0000000000000000%3A0xd367872aff144897!2sCoalition+%22All+For+Fair+Trials%22!5e1!3m2!1sen!2s!4v1458579753963&w=600&h=450]
Home / Event / Работилница за мониторинг на судења наменета за невладини организации

Работилница за мониторинг на судења наменета за невладини организации

May
14

Судскиот мониторинг и правата на фер судење беа во фокусот на дводневниот тренинг настан организиран од Канцеларијата на ОБСЕ за демократски институции и човекови права (ОДИХР), во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје, на 14 и 15 мај 2018 година во Скопје, за учесниците на Коалицијата Ссите за правично судење, која е вклучена во судскиот мониторинг.

Во текот на следниве неколку денови, Коалицијата ги зацврстува капацитетите на своите набљудувачи преку професионални тренинзи со поддршка на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, спроведени од меѓународните експерти г-а Меган Хрле и г-дин Алекс Конте од ОДИХР-Канцеларијата за демократски институции и човекови права.

Хотел Солун – Скопје

14-15 Мај

Top