[googlemaps https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d1990.0549938529887!2d21.428565697555964!3d41.99323095396087!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x0000000000000000%3A0xd367872aff144897!2sCoalition+%22All+For+Fair+Trials%22!5e1!3m2!1sen!2s!4v1458579753963&w=600&h=450]
Home / Event / ТРКАЛЕЗНА МАСА

ТРКАЛЕЗНА МАСА

Jul
11

11.07.2017

Почитувани,

Неформалната иницијатива за заштита на граѓанското општество „Правна подготвеност за инспекции во граѓанските организации“ поддржана од Македонското здружение на млади правници (МЗМП) во соработка со Институтот за човекови права (ИЧП) и Коалицијата сите за правично судење, а финансиски поддржана со ад хок грант од програмата на Цивика Мобилитас

Ве поканува на тркалезна маса која ќе се одржи на ден 11.07.2017г. (вторник) од 11.00 до 13.00 часот во хотел Холидеј Ин во Скопје.

Целта на оваа тркалезна маса е да се презентираат: до сега спроведените активности, како и искуства од спроведените инспекции и контроли, предлог Policy Brief „Како до законска регулатива која ќе ги заштити граѓанските организации од арбитрерни инспекци и контроли во областа на даночното и финаниското работење? Препораки за законски измени.“ и за истиот да се дебатира со цел финализирање на препораките и Иницијатива за пред Уставниот суд на РМ која има за цел оспорување на одредби од Законот за персоналниот данок за доход

Учесник може да биде само по еден претставник од Вашата организација/институција и за таа цел Ве молиме да го потврдите учеството  најдоцна до понеделник 10.07.2017 година до 12,00 часот на

емаил: gkocevski@myla.org.mk (во ‘cc’: miroslav.draganov@ihr.org.mknpetrovska@all4fairtrials.org.mk). За дополнителни информации – лице за контакт: Гоце Коцевски, моб: 078/ 252 – 942.

Top