[googlemaps https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d1990.0549938529887!2d21.428565697555964!3d41.99323095396087!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x0000000000000000%3A0xd367872aff144897!2sCoalition+%22All+For+Fair+Trials%22!5e1!3m2!1sen!2s!4v1458579753963&w=600&h=450]
Home / ВЕСТИ / ВЕШТАЧЕЊАТА СОЗДАВААТ ПРАКТИЧНИ ПРОБЛЕМИ ВО СУДСКИТЕ ПОСТАПКИ – ВО МИНИСТЕРСТВОТО ПРОБЛЕМОТ БАВНО СЕ РЕШАВА

ВЕШТАЧЕЊАТА СОЗДАВААТ ПРАКТИЧНИ ПРОБЛЕМИ ВО СУДСКИТЕ ПОСТАПКИ – ВО МИНИСТЕРСТВОТО ПРОБЛЕМОТ БАВНО СЕ РЕШАВА

Законот за вештачења често создава правни проблеми во текот на судските постапки и затоа е потребна итна измена. Неколку професионални асоцијации кои го констатирале ова, бараат од Министерството за правда да вклучи практичари во работната група што ќе ги прави измените на постојниот закон, но досега не наидоа на подготвеност од Министерството за реформа во оваа сфера.

Целиот текст можете да го прочитате на следниот линк.

Автор: Саше Димовски

Сторијата е изработена во рамки на проектот: „Зајакнување на капацитетите на истражувачките новинари во областите од Поглавјето 23, а со фокус на правосудството“.

Top